Лидерът на паравоенната групировка Вагнер Евгений Пригожин е унижил Путин, като вдигайки

...
Лидерът на паравоенната групировка Вагнер Евгений Пригожин е унижил Путин, като вдигайки
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Пригожин унижи Путин

Лидерът на паравоенната формация " Вагнер "  Евгений Пригожин е " унижил Путин ", като вдигайки се на протест със своите хора, съобщи нощес консултант на украинското президентство, откакто Кремъл и " Вагнер " се споразумяха след ден на въоръжен протест, който раздруса съветското държавно управление, заяви Франс прес, представени от Дарик.

" Пригожин унижи Путин и страната и сподели, че в Русия към този момент няма монопол върху законното принуждение ", подигра се Михайло Подоляк в Туитър.

Украинците се надяваха, че руските битки ще основат благоприятни условия за тяхната войска да си върне териториите, завзети от съветските сили, отбелязва Асошиейтед прес.

Бен Бари, старши теоретичен помощник по въпросите на сухопътните войни в Международния институт за стратегически проучвания, съобщи, че даже и при сключването на съглашение, позициите на Путин евентуално са отслабени и " тези събития ще бъдат от огромно значение за украинското държавно управление и военните ". 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви късно нощес, малко преди Пригожин да разгласи отстъплението си, че походът е разкрил слабостта на Кремъл и е " посочил на всички съветски бандити, наемници, олигарси ", че е елементарно да се завладяват съветски градове " и евентуално арсенали ". 

Преминавайки на съветски език в ежедневното си видеообръщение, Зеленски съобщи, че " индивидът в Кремъл " е " доста изплашен ".

Освен това Зеленски насочи още веднъж апели към Запада да достави Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР